reduktor
-
- Bywalec
- Samochód: touareg 3.2 vr6
Re: reduktor
Sprecyzujcie co oznacza wyczyszczenie reduktora? Styki przesmarować i co jeszcze?
Dodatkowo mam te same objawy w tylnym moście gdzie mam blokadę. Przy wolnej jeździe przy lekko skręconych kołach też jest takie stukanie. Również przeczyścić silniczek o ile można go w miarę łatwo wyjąć jak w przypadku centralnego mechanizmu?
Dodatkowo mam te same objawy w tylnym moście gdzie mam blokadę. Przy wolnej jeździe przy lekko skręconych kołach też jest takie stukanie. Również przeczyścić silniczek o ile można go w miarę łatwo wyjąć jak w przypadku centralnego mechanizmu?
-
- Bywalec
Forum zdechło
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
-
- Bywalec
A może sam nabijesz zamiast odpowiedzieć ?
Zrobiłem małą prowokację żeby ktoś kompetentny odpisał bo mam objawy tego jakby przeskakiwania/pukania przy manewrach takich jak zawracanie odczuwalne w okolicach skrzyni biegów, odkręciłem silniczek reduktora ale czysty, jak nowy w środku, styki również, troszkę dałem smaru do przekładni planetarnej i tyle... ale taki coś raczej nie pomoże

-
- Lekko uzależniony
- Samochód: Tuareg 3.0 V6 TDI
A silniczek działa? Jest sterowany przez sterownik? Jeśli napęd jest spięty, a silniczek tego nie przestawia to będzie "skakało".
-
- Bywalec
Działa silniczek, niby wszystko jest w porządku ale kiedy np parkuje lub zawracam to czasami mam te przeskakiwania/stuki. Wtedy zatrzymuję się, włączam reduktor i jest jedno mocniejsze walnięcie, następnie wyłączam reduktor i jest OK ale na jakiś czas i sytuacji znowu się powtarza. Tak jakby ten silniczek chciał co jakiś czas na siłę załączyć reduktor lub blokadę centralną podczas bardzo wolnej jazdy przy skręconych kołach.
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
@bielikx ja postów już mam wystarczajaco. Czytaj forum od deski do deski, z tyłu sprężyna nie wraca. Naprawa to zadanie z gwiazdką.A mosty na tył są tanie.
Mimo wszystko najpierw ustal czy chodzi o tył czy centralny odpinajac bezpieczniki lub silniki. Przypuszczam że to jednak środkowy i tam probłem jest z czujnikiem położenia.
Mimo wszystko najpierw ustal czy chodzi o tył czy centralny odpinajac bezpieczniki lub silniki. Przypuszczam że to jednak środkowy i tam probłem jest z czujnikiem położenia.
Better is enemy of good.
- pisula1
- Pasjonat
- Samochód: Touareg, 3.0 TDI-BKS
@bielikx skąd Ty się urwałeś z tą prowokacją i ze stwierdzeniami że
Ogarnij się trochę , zachowuj się i zrób coś więcej niż tylko
A do kolegi @Vreshcor mam prośbę żeby nie nabijał sobie postów.

-
- Lekko uzależniony
- Samochód: Tuareg 3.0 V6 TDI
@pisula1 Vreshcor-a nie dogonisz 

- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
Módlcie się, żeby @Vreshcor nie przestał, bo będzie bieda na forum.