Stacja multimedialna android problem
-
- Bywalec
- Samochód: Vw touareg 3.2 v6
Stacja multimedialna android problem
Witam zakupiłem stacje multimedialną dedykowaną do tuarega. Wszystko trybie dobrze pojawił się tylko mały a denerwujący temat. W głośnikach tych trójkątnych w drzwiach i tylko w nich pojawia się szum po wł zapłonu nie ważne czy auto pracuje Czu nie. Nie nasila się jest stały jak się muzykę słucha tego nie słychać natomiast jak się da na 0 lub stacja jest wył szum pozostaje. Zauważyłem że jak zamknę samochód i po kilku minutach uśpi się elektronika to szum ustaje. Odłączałem wszystko po kolei że stacji usb x3 mikro wifi gps antena itd. Lecz to nie dało żadnego efektu. Może ktoś wie gdzie szukać problemu. Zakupiłem ta stacje bo nie był to najtańszy chinol za kilka zł a dość droga stacja.
-
- Pasjonat
- Samochód: VW Touareg I FL 3.0 TDI
Taka natura chińczyków, na pocieszenie powiem ci że fabryczne dynaudio ma dokładnie tak samo 

-
- Bywalec
- berater
- Weteran
- Samochód: Touareg 7P 3.0 TDI CRCA 2013
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
@Dao1803 zacznij od konkretów, jaki system nagłośnienia rocznik stacja itd. Masz wzmacniacz i to on szumi a dlaczego tak to zależy od wielu rzeczy.
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
Rocznik 04. Nagłośnienie chyba zwykłe tzn podstawowe wcześniej było radio delta podstawowe. Wzmacniacz jest w bagażniku. Teraz jest stacja z androidem 10 zmieniarką itd. Zauważyłem że szumią tylko wysokie tony w tych trójkątach stacja na zasadzie plug and play mogę podesłać zdj wyjść wejść że stacji podanie dodatkowej masy na radio nic nie daje
Dodano po 30 minutach 50 sekundach:
Dodano po 30 minutach 50 sekundach:
Jest szansa żeby pozbyć się tego szumu? Od czego zacząć na początek?
- Vreshcor
- Weteran
Poszukaj jest temat o nagłośnieniu w twoim ze 3 opcje mogly byc
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
Zabij mnie ale przejżałem wszystko z postów T1 i nic nie znalazłem z szumem w głośnikach prócz tematu o dynaudio ale ja mam zwykły zestaw z 11 głośnikami z tego co liczyłem
- Vreshcor
- Weteran
Nie taki koniecznie zwykły....http://www.touaregclub.pl/viewtopic.php ... =267#p3344
Better is enemy of good.
-
- Bywalec
Czyli jeżeli dobrze rozumiem czytając zagraniczne forum. Jest problem z sygnałem do wzmacniacza i to się gryzie.