Nie otwiera sie klapa bagaznika. VW Touareg 2.5 R5 2005r
-
- Lekko uzależniony
- Samochód: VW Touareg R5 2.5tdi
Nie otwiera sie klapa bagaznika. VW Touareg 2.5 R5 2005r
Witam. Panowie jak w temacie. Pewnego pieknego dnia przestala dzialac klapa bagaznika. Nie reaguje na przycisk w klapie, rowniez szyby w klapie nie da sie otworzyc. Podlaczylem vcds i za jego pomoca otworzylem jedno i drugie. Ale juz bez niego znow nie dziala. Kilka dni temu padl mi aku wiec musialem na kablach go odpalic. Wywalilo kilka bledow spowodowanych prawdopodobnie rozladowanym aku wiec je usunalem. Wie ktos moze jak sobie z tym poradzic?
-
- Bywalec
- Samochód: TOUAREG FL V10
Spróbuj od zdjęcia klemy od akumulatora i odczekaj chwile. U mnie było podobnie przez padniętą baterie ,dużo błędów, brak komunikacji z gateway, klapa też nie reagowała i właśnie taki ,,reset,, pomógł.
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Zobacz w menu licznika czy tailgate sie odblokowuje po rozbrojeniu zamka , te ustawienia zawsze resetuje po padzie akumulatora . Ewentualnie unlock centralnego z guzika i powtórz próbę.
Better is enemy of good.
-
- Lekko uzależniony
Dzieki Vreshcor miales racje z tym Tailgate. Wylaczylem to w liczniku i klapa dziala. Pozdrawiam
- Vreshcor
- Weteran
- Samochód: Touareg, 3.0TDI
Mała rzecz a cieszy 

Better is enemy of good.
-
- Pasjonat
- Samochód: Touareg `05r 3,0 TDI 226 KM automat pneumatyka
To teraz i ja wiem czemu mi się klapa nie zamykała, a po nocy jej przeszło. Myślałem, że to męskie auto, a fochy stroi 

-
- Lekko uzależniony
A gdzie szukac przyczyny nie dzialajacego przycisku w drzwiach od otwierania klapy? Zadnej reakcji wogole.